Oфициална среща между ръководствата на Тисен Круп и Лифтком АД

Начало » Новини » Oфициална среща между ръководствата на Тисен Круп и Лифтком АД

На официална среща между ръководствата на Тисен Круп и Лифтком АД, проведена във Виена, Австрия, на 12.10.2012, бяха подписани окончателните документи чрез които от тази дата, Лифтком АД стана собственик на Тисен Круп Елевейтърс България. След официалното подписване, изпълнителният директор на Лифтком АД – Владислав Кипров заяви: “Този важен ден за партньорството между Тисен Круп и Лифтком, определено ще доведе до подобряване на продуктовият каталог и услуги, осигуряващи най-добрите решения за клиентите в България“.
Един от показните примери за ползотворното сътрудничество между двете компании е изпълнението на 8 метростанции в София, открити на 31 август, 2012 г., с общо доставени, монтирани и сервизирани 53 ескалатора и 50 асансьора. 

Друг и не по-малко важен референтен обект предаден за изпълнение на Лифтком АД е PARADISE MALL в гр. София, в който се монтират 70 броя асансьори, ескалатори и движещи пътеки. Този грандиозен проект е всъщност най-големият търговски център на Балканският полуостров с РЗП 200 000 м2. Подобен обект е и CITY MALL Carrefour – Стара Загора, в който монтираме 14 ескалатора, 4 движещи пътеки и 8 асансьора, Carrefour в Bulgaria MALL, и др.
За последните 5 месеца на територията на страната сме доставили и монтирали над 270 броя ескалатори и асансьори, както е видно, основно в търговски центрове, хотели, и други сгради с различно предназначение. Изън територията на България, за последните 6 месеца, ЛИФТКОМ АД изпълнява доставка и монтаж на 21 броя асансьори за престижни обекти в Истанбул, Турция, 15 асансьора и 6 ескалатора по проекти в Косово, 3 броя асансьори за болница в Букурещ, Румъния, 9 броя асансьора в жилищен комплекс в Албания.